TERMINY NADSYŁANIA ARTYKUŁÓW
Nabór artykułów do Zeszytów Naukowych (kwartalnika) ma charakter ciągły. Artykułów do publikacji przyjmowane są w jezyku polskim lub angielskim. Kolejne numery kwartalnika w danym roku ukazują się:
Nr 1 – do 31 marca
Nr 2 – do 30 czerwca
Nr 3 – do 30 września
Nr 4 – do 31 grudnia
Obecnie publikacja w Zeszytach Naukowych Politechniki Częstochowskiej. Zarządzanie jest bezpłatna.
Od 1 kwietnia 2025 roku zostaje wprowadzona opłata publikacyjna w wysokości 200 PLN netto.
Wszystkie nadesłane teksty podlegają weryfikacji: przez Redakcję Zeszytów Naukowych oraz według przyjętej procedury recenzyjnej. Artykuły podlegają procedurze sprawdzania za pomocą programu antyplagiatowego.
Średni czas publikacji artykułu w czasopiśmie - trzy miesiące.
Uzyskanie pozytywnego wyniku weryfikacji oraz recenzji są warunkiem bezwzględnym dla publikacji artykułu na łamach Zeszytów Naukowych Politechniki Częstochowskiej. Zarządzanie.
WYTYCZNE DLA AUTORÓW
PRAWA AUTORSKIE
Autorzy wraz z tekstem artykułu są zobowiązani do przesłania wypełnionego i czytelnie podpisanego oświadczenia według zamieszczonego
wzoru: oświadczenie do pobrania
Artykuły publikowane w czasopiśmie są udostępniane na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0 Międzynarodowe.
Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Politechniki Częstochowskiej.
Link do tekstu licencji: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl
UWAGI
Redakcja stosuje procedury postępowania w razie nieetycznego zachowania autorów, czy recenzentów.
Autorzy winni zapoznać się z polityką ghostwriting i guest authorship w zakładce KODEKS ETYCZNY.
Redakcja stosuje się do wytycznych COPE – Committee on Publication Ethics.
Copyright © Politechnika Częstochowska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Więcej o plikach cookies i o ochronie Twojej prywatności przeczytasz w Informacje o cookies.